zaterdag 10 september 2011

Beer Can grilled Chicken

Vandaag ging ik aan de gang met een echt Amerikaans BBQ gerecht (Arno !!). Beer can grilled chicken.

Men neme hiervoor een kip:

Deze wrijf je in met kruiden:


Vergeet niet de oksels!!

En de "binnenkant"



Vervolgens pak je bier. Grote blikken goedkoop bier.

 Je drinkt een blik half leeg. Let op belangrijk !!


Het blik zet je op de barbecue

Vervolgens druk het blik als volgt in zijn "hol". Hoe zeg je dit netjes?



Vervolgens sluit je de barbecue en laat het geheel een uur sudderen op een laag vuurtje met de klep dicht. Daarna vind je deze kip.

Het resultaat

Ik weet niet wie nu zo iets kan bedenken, maar door het bier blijft het vlees heerlijk sappig. En ook het bier dat nog in het blik zat, was nog goed te drinken ;-).

Volgende keer proberen we beer can grilled pigs of cows.

3 opmerkingen:

  1. Lol, idd goed gevonden. Ook typisch Amerikaans natuurlijk met de gasbbq, zullen we een zakje houtskool voor je meenemen dit voorjaar? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit. Moet je ook eens proberen met Grols bier. Wordt het nog beter

    BeantwoordenVerwijderen