donderdag 4 juli 2013

Raften en Grand Teton

Jackson Hole ligt aan de Snake River. Dit is een wildwater rivier waar je kunt raften. Met een boot door de stroomversnellingen heen. Onder begeleiding van gids Tom gingen wij in een opblaasboot om een tocht van 8 mijl downstream te maken.

Tom doet dit al veertig jaar en op dagen als dit vijf keer per dag. Hij was afgelopen jaar slechts twee keer omgeslagen. Geen probleem met de gids dus.


En er moest worden gewerkt. Tom als stuurman en wij peddelen om de boot recht door de stroomversnellingen te laten gaan.



Helaas hield niet iedereen het droog.

8 mijl vliegen voorbij en na een laatste verval kwam de landingsplaats inzicht. We hoefden niet terug te roeien, maar gingen in een comfortabele bus terug naar de start.

Na de lunch en wat droge kleding, gingen wij naar Grand Teton National Park. Wij hadden het onszelf makkelijk gemaakt door de Aerial tramway naar een bergpiek te pakken.


Boven was het uitzicht adembenemend (en niet alleen door de dunnere lucht)

Ja de foto is gelukt!

Grand, middle and little Teton

Verder langs Lake Jackson naar de Kelly Inn in West Yellowstone. Regen en onweer.

Vanwege de 4th of July was er 's avonds ook een vuurwerk in West Yellowstone. Te verzamelen op het centrale park: Een braakliggend terrein in West Yellowstone centrum. Vorig jaar in San Diego nog een big bang vanwege een computerfout. Hier ging alles goed, omdat het nog gewoon met de hand gebeurde.

Wanwege de noordelijkere ligging moesten we 2 uur langer wachten dan in San Diego.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten