dinsdag 2 juli 2013

Salt Lake City

In Amerika leven veel Mormonen en Salt Lake City is de Mormonen hoofdstad van Amerika. Zeg maar het Rome van de Katholieken. Dit was onze eerste stop op onze reis naar Yellowstone. De weg naar Salt Lake City is simpel. Volg de I-15 zo'n 800 kilometer en dan kom je in Salt Lake City.

's Morgen vroeg vertrokken (5 uur) en ontbijten doen we in de auto. Rond 9 uur passeerden we Las Vegas en rond 16 uur arriveerden we bij het hotel in Salt Lake City.

Salt Lake City was ook het toneel van de de Olympische winterspelen in 2002. Daar was echter  niets van de merken, gezien de temperatuur van zo'n 40 graden. Het enige dat richting wintersport wees was het bord met sneeuwhoogtes in de lobby van het hetel.

Vanuit het hotel gingen we 's avonds downtown.

Salt Lake city is een moderen stad. Heel het centrum is onderkeldert met parkeergarages. Eerste uur gratis, daarna maar liefst 1 dollar per uur. Boven de parkeergarage zijn shopping malls en het "Joseph Smith Memorial Building". Dit laatste is een voormalig groot hotel waar zo'n beetje alle groten der aarde hebben overnacht. De Mormoonse kerk heeft dit hotel gekocht en vernoemd naar een van hun grote leiders. Tegenwoordig fungeert het als een conferentie centrum, maar het is wel toegangelijk voor het publiek.


Zelfs 's avonds was het hotel vol met gidsen die de geschiedenis van het hotel en de Mormoonse kerk uitlegden.
Het hotel staat ook toneel voor heel veel Mormoonse bruiloften. Maar liefst 50 per dag!!



Vanuit de bovenste etage heb je een uitzicht over de stad. Dat wil zeggen: De Mormoonse Tempel


Na mate het donkerder werd gingen er meer lampen aan en inmiddels weer beneden leverde dat mooie plaatjes op.


Eerste dag van de vakantie zat erop. Schade bij parkeren: 1 dollar





Geen opmerkingen:

Een reactie posten